Dupa episodul petrecut la inceputul lunii iunie, cand autoritatile din Arabia Saudita au blocat accesul utilizatorilor la serviciul de telefonie si mesagerie Viber, o noua informatie privind restrictionarea accesului la alte doua servicii populare de comunicatii starneste nemultumirea locuitorilor din regiune.
Comisia responsabila de Informatie si Tehnologie din Arabia Saudita (CITC) ar putea bloca aplicatia WhatsApp in urmatoarele saptamani, posibil chiar inaintea Ramadanului, care incepe din data de 9 iulie.

Restrictionarea accesului la serviciul de mesagerie are doua cauze: una dintre acestea vizeaza dificultatea cu care autoritatile o pot monitoriza, dar si pentru ca existenta unei astfel de aplicatii reduce considerabil veniturile companiilor de telefonie mobila, scrie Mashable.com.

Comisia de Supraveghere a Comunicatiilor din Arabia Saudita vrea sa blocheze de asemenea si serviciul Skype in urmatoarea perioada.

Nu este prima oara cand autoritatile din Arabia Saudita au blocat servicii de comunicare. In 2010, CITC a blocat aplicatia de mesagerie a BlackBerry dupa ce canadienii au refuzat sa construiasca un server care sa permita autoritatilor sa monitorizeze mesajele trimise intre utilizatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri