Vodafone se mentine in fruntea clasamentului celor mai active branduri in social media, urmat de Samsung, Danone, Avon, Pepsi, Heineken, Cosmote, Coca-Cola, Ford, Orange, conform unui top realizat de revista Biz.
In realizarea clasamentului au fost analizate activitatile desfasurate de branduri in social media in intervalul februarie 2012 – februarie 2013.

Inscrierile au fost deschise catre toate agentiile interactive, de PR si companiile interesate sa inscrie branduri in competitie. Brandurile din Top Social Brands 2012 au fost incluse in mod automat pe lista scurta pentru 2013.

In analiza activitatii brandurilor au fost luate in calcul toate tipurile de activitati ce pot fi derulate in promovarea in social media: blog de companie / blog de brand, campanii pe bloguri, pagina de Facebook, campanii pe Facebook, Facebook Ads, Aplicatii Facebook, Cont de Twitter, Campanii pe Twitter, Profil pe Wikipedia, cont Flickr, cont YouTube, cont Google+, cont Instagram, cont Pinterest, spoturi virale, site-uri de user-generated content, initiere sau sponsorizare a unor evenimente dedicate blogosferei sau mediilor sociale, activitati de customer care si de recrutare prin intermediul canalelor de social media actiuni de endorsare a campaniilor din social media pe TV sau alte medii traditionale.

Nu au fost incluse in analiza branduri media, exclusiv online sau activitati de autopromovare desfasurate de agentiile de comunicare.
Brandurile nou intrate in Top Social Brands sunt: Coca-Cola, F64, KFC, Staropramen, Lay’s, Banca Transilvania, Lenor Parfumelle, UPC, Prigat, Piraeus Bank, Jack Daniel’s, Matache Macelaru, Canon, Heidi, Skoda, Siemens.

Top Social Brands 2013 a rezultat din ponderea a sase clasamente preliminare (Topul Biz – 45%), Topul rezultat in urma voturilor exprimate de un grup de specialisti online (15%), topul mentiunilor pe ZeList (10%), topul Facebook Monitor (10%), topul Facebrands Pro (10%), topul mentiunilor MediaIQ (10%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri