Vanzarile online vor creste anul acesta cu 17%, pana la 1,2 mii de miliarde de dolari anul acesta, Asia Pacifica crescand cel mai rapid, scrie presa internationala.

Indonezia ar putea fi statul cu cea mai rapida crestere a comertului online din intreaga lume, conform estimarilor publicate joi de eMarketer. Vanzarile online ar putea creste cu 71,3%, pana la 1,8 mld. $.

China, care are o piata de 100 de ori mai mare decat Indonezia, va fi al doilea stat ca evolutie, crescand cu 65,1%, pana la 181 mld. $.

Impreuna, zona Asia Pacifica ar urma sa genereze venituri din vanzari online de 388,8 mld. $ in 2013. In 2014, aceasta zona va deveni cea mai mare piata de eCommerce din lume.



Regiunile care inregistreaza cresteri mai rapide decat Asia sunt Orientul Mijlociu si Africa, care sunt insa zone unde comertul online este foarte mic. Vanzarile in aceste regiuni vor creste cu aproape o treime, pana la 27 mld. $ anul acesta.

America de Nord raman cea mai mare piata de eCommerce, atragand 419,5 mld. $ anul acesta. Ca piata matura, cresterea este inceata, de doar 12,5% anul acesta, cu 4,5% sub medie.

Europa de Vest inregistreaza de asemenea o incetinire a cresterii – vanzarile online vor evolua cu 14%, pana la 291,5 mld. $, urmand sa scada pana la o evolutie de doar o cifra in 2015.

Europa Centrala si de Est va atinge anul acesta venituri de 40,17 mld. dolari, Rusia detinand insa mare parte – 14,48 mld. dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri