Twitter ramane in Romania un canal cu putini utilizatori, folosit foarte putin comparat cu tarile din Europa de Vest. Cu toate acestea, si in Romania exista cateva varfuri reprezentative pentru acest canal. Din pacate, cel mai adesea, aceste “varfuri” se urmaresc “ei intre ei” formandu-se astfel un cerc vicios.

Andi Moisescu este cel mai urmarit utilizator de Twitter, avand, conform ZeList, 152.000 de followeri. Cu toate acestea, el la randul sau urmareste doar 250 de oameni.

Pe locul doi se situeaza Smiley, cu aproape 150.000 de followeri. Si el urmareste doar 104 persoane.

Locurile urmatoare au deja un numar mult mai redus de followeri.

Pagina iPhonewsro se situeaza pe locul trei, cu 45.000 de followeri.

Pe locurile urmatoare se situeaza Cabral, DJCellblock, Akcentofficial, AntoniaMusician, Manafu, AlexVelea si Sorana_Cirstea.
(sursa foto)
Din acest top 10, doar DJCellblock urmareste multi oameni la randul sau – 5.800. Restul urmareste sub 300 de oameni.

Mergand mai departe, in top 30, bloggeri cunoscuti precum Vali Petcu sau Chinezu urmaresc de asemenea putini oameni (30 respectiv 774). CristinaBazavan, situata pe locul 29 in functie de numarul de followeri, urmareste mai multe persoane – 2.570. Un alt blogger cunoscut, Arhi, nu urmareste decat 17 persoane, el fiind urmarit de peste 11.500 de oameni.

Practic, utilizatorii noi care au ceva de spus nu se pot face auziti decat mai greu in fata “varfurilor Twitter-ului romanesc”, acestia nearatandu-se interesati sa urmareasca decat un numar redus de persoane.

Pe o piata inca in crestere, acest lucru ar putea dauna, descurajand alti “tineri twitter-isti” sa intre pe retea.

Pe pietele dezvoltate, formatorii de opinie precum Seth Godin sau Guy Kawasaki urmaresc de asemenea destul de putini oameni – Seth Godin are o masa de aproape 290.000 de followeri, el neurmarind pe niciunul. Guy Kawasaki este “mai generos”, urmarind aproape 300.000 de conturi, fiind la randu-i urmarit de 1,36 milioane.

Consideri ca cei din Top 30 Twitter in Romani ar putea sprijini cresterea retelei in Romania daca ar urmari, la randul lor, mai multe persoane? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri