Peste 80% dintre minorii care au conturi pe site-ul de socializare Facebook mint in privinta varstei pe care o au, potrivit autoritatii care reglementeaza publicitatea din Marea Britanie, citata de theguardian.co.uk.

Autoritatea de supraveghere a publicitatii din Marea Britanie (ASA) a descoperit aceasta problema in timp ce realiza un sondaj despre spoturile publicitare preferate de tineri. Sondajul a aratat ca 83% dintre copiii cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, care au fost monitorizati cu privire la timpul pe care il petrec pe internet, s-au inregistrat pe retelele de socializare cu varste false.

Doar circa 40% dintre copiii care au participat la acest studiu aveau peste 18 ani, insa unii dintre acestia afirmau ca au chiar si 88 de ani, scrie Mediafax.

"Vom ridica aceasta problema companiilor care detin platforme de socializare pe internet", a spus directorul executiv al ASA, Guy Parker. "In cazul in care publicitarii si companiile de social-media stiu despre tehnica folosita de copii, nu ar trebui sa aiba un rol important in a stopa acest fenomen?", a intrebat acesta.

Pe de alta parte, Parker a spus ca ASA intentioneaza sa poarte discutii cu companiile care detin retele de socializare pe internet pentru a le arata ca trebuie introduse reguli de protectie "mult mai dure" decat cele folosite in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri