Facebook ar putea lansa in viitorul apropiat cel mai intruziv model de advertising de pana acum, videoclipuri publicitare pe care utilizatorii nu vor putea sa le inchida sau sa le sara, scrie Finance.Yahoo.com.
Reclame video peste care nu poti sari ar putea parea cea mai importanta inovatie in decade pentru marketerii majori care trebuie sa faca fata unei audiente TV din ce in ce mai fragmentate si imprevizibile. Facebook spune ca 88 de milioane de oameni din 100 de milioane folosesc serviciul in timpul orelor de varf ale televiziunilor.

Insa utilizatorii s-ar putea revolta – s-a intamplat si in trecut, de mai multe ori.

Pana la urma, oamenii intra pe Facebook pentru a se uita la fotografiile prietenilor, a schimba statusul si a urmari pe altii ce fac, nu sa stea sa vada reclame la masini, pilule anti alergie sau fast food-uri.

Utilizatorii furiosi ar putea reitera “ziua renuntarii la Facebook”, protest din 2011, cand o schimbare in privacy a starniti critici. Desi organizatorii website-ului nu au atras decat 40.620 de oameni, o picatura in galeata Facebook, acesta a fost remarcat si ar putea prinde amploare.

Saptamana trecuta au aparut mai multe detalii privind modelul de business al reclamelor. Acestea vor rula 15 secunde si utilizatorii vor vedea nu mai mult de trei pe zi, a scris Bloomberg. http://www.bloomberg.com/news/2013-07-30/facebook-said-to-plan-to-sell-tv-style-ads-for-2-5m-each.html Advertiserii vor plati 2,5 milioane de dolari pe zi – mai scump/secunda decat o reclama la TV in timpul Super Bowl, din SUA, unde tariful a fost de 4 milioane de dolari pentru 30 de secunde.

Facebook nu a comentat asupra acestor informatii.

In prezent, site-ul permite advertiserilor sa incarce clipuri publicitare in post-uri, utilizatorii putand sa le vada insa doar daca sunt abonati la respectiva companie, limitand audienta la doar o fractiune din baza de utilizatori ai retelei sociale.

Facebook mai are un precedent, plasand reclame ce nu pot fi evitate in feed-ul principal de stiri. De anul trecut, advertiserii pot cumpara spatii publicitare ce pot include text si fotografie, in feed-urile utilizatorilor. Inovatia a adus putine plangeri din partea clientilor si a ajutat compania sa isi creasca vanzarile cu 53% in al doilea trimestru al anului curent comparat cu aceeasi perioada a lui 2012.

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a subliniat luna trecuta ca nu exista “o scadere semnificativa” in satisfactia clientilor. Facebook nu are inca in plan sa introduca reclame pe Instagram, aplicatia foto pe care compania a achizitionat-o anul trecut cu 1 mld. de dolari.

YouTube si-a crescut, incet si sigur, veniturile din video advertising fara sa atraga critici majore. Cu toate acestea, doar circa 14% dintre clipurile de pe YouTube contin reclame.

Daca destui utilizatori vor protesta in ceea ce priveste potentiala introducere a clipurilor video ce nu pot fi “sarite”, Zuckerberg ar putea anula sau modifica proiectul. Istoria spune insa ca acest lucru nu se va intampla.

Consideri ca acest format video s-ar putea dovedi prea intruziv? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri