Rocket Internet, cel mai mare incubator de afaceri online din lume, intra pe piata romaneasca prin platforma de livrare de mancare foodpanda, lider mondial pe segmentul de profil. Compania colaboreaza, in prezent, cu peste 50 de restaurante din Bucuresti si estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, va deveni lider de piata pe acest sector.

Totodata, foodpanda.ro va fi disponibila si in alte orase ale tarii.

Rocket Internet a fost fondat in urma cu cinci ani, are sediul central la Berlin, si opereaza pe toate cele cinci continente, in peste 50 de tari, avand mai mult de 700 de angajati. Grupul are in portofoliu peste 75 de companii active independente, in care lucreaza, in total, peste 20.000 de persoane.

“Romania este o tara cu un potential puternic pe zona de livrare de mancare si cu o crestere rapida in gradul de utilizare a internetului”, a declarat Ralf Wenzel, cofondator si managing director Foodpanda la nivel global.

In momentul de fata, compania colaboreaza cu mai mult de 15.000 restaurante din intreaga lume si este lider de piata in majoritatea tarilor in care opereaza.

“Chiar intr-o perioada scurta de timp observam un interes crescut pentru serviciile noastre. Multe restaurante ne-au abordat, fiind interesate de acest sistem de comandare online. Obiectivul nostru este sa contribuim la cresterea vanzarilor tuturor partenerilor nostri si sa devenim lideri de piata in sectorul de livrari de mancare, in urmatorul an”, a spus Dan Macarie, country manager Foodpanda Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, comandarea de mancare ar trebui sa fie un proces rapid si facil, care sa ii poata permite clientului sa aleaga dintr-o paleta generoasa de restaurante si meniuri.

Referitor la obiceiurile de consum ale romanilor, Dan Macarie subliniaza faptul ca acestia comanda mancare online mai ales in timpul saptamanii, intre orele 12:00 si 16:00, dar si dupa orele 19:00. Mai mult decat atat, desi romanii sunt fani infocati ai pizza, in ultima perioada se poate observa si o tendinta a acestora de a opta pentru mancarea sanatoasa sau bio.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri