Grupul Google a prezentat, luni, la New York, un nou portal care recenzeaza constitutiile din lumea intreaga, cu scopul de a ajuta mai ales tarile aflate in tranzitie politica, informeaza AFP.

"Am dorit sa reunim si sa organizam online toate constitutiile din lume, sa le facem accesibile de o maniera universala si utile guvernelor care se afla intr-un proces constitutional", a explicat Jared Cohen, directorul Google Ideas, prezentand site-ul www.constituteproject.org, la New York, unde are loc in aceasta saptamana Adunarea Generala a ONU.

Initiativa, sustinuta printr-un proiect universitar americano-britanic denumit "Proiectul comparativ al constitutiilor", permite accesul la toate constitutiile care au fost in vigoare in fiecare tara din lume pana in septembrie 2013.

Portalul contine peste 350 de intrari tematice, pentru a facilita comparatiile intre diverse chestiuni, precum drepturile minoritatilor si finantarea campaniilor electorale.

O alta etapa va fi aceea de a face ca acest portal internet sa devina accesibil in sase limbi folosite oficial la ONU (engleza, franceza, spaniola, rusa, araba si chineza).

Unul dintre obiectivele Google este acela de a facilita redactarea constitutiilor in tarile care ies dintr-o criza politica sau dintr-un conflict armat. "Aceste constitutii si aceste documente guvernamentale reprezinta o sansa importanta pentru aceste tari", a subliniat Jared Cohen.

Prezent alaturi de reprezentantii grupului Google, presedintele tunisian Moncef Marzouki s-a declarat "fascinat" de aceasta initiativa, care va fi "extrem de utila" pentru tari precum a lui, care intampina dificultati in a se inzestra cu o constitutie si o lege electorala.

Adunarea nationala constituanta tunisiana, aleasa in urma cu doi ani si jumatate, dupa Revolutia tunisiana din ianuarie 2011 - care a lansat Primavara Araba - nu a reusit inca sa ajunga la un acord intre opozitie si guvernul dirijat de islamistii din partidul Ennahda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri