Poate nu vrei sa admiti, dar sunt sanse mari sa te fi cautat pe tine insuti/insati pe Internet. Nu trebuie sa-ti fie rusine insa – faci parte din majoritate.

Conform unui nou studiu derulat de Pew Research Center, 56% dintre internauti s-au cautat pe Internet, ponderea fiind in crestere cu 22 de puncte procentuale fata de 2001, cand compania de cercetare a mai intrebat utilizatorii acest lucru.

Stirea vine pe fondul implinirii a 15 ani de catre Google, statisticile fiind adunate insa dintr-un studiu derulat intre aprilie-mai anul acesta.

“A tasta numele tau intr-un motor de cautare pentru a vedea ce rezulta obisnuia sa fie asociat cu vanitatea insa, pe masura ce trece timpul, a devenit un mod important de a afla ce informatii sunt accesibile despre tine, ce s-a mai scris si ce profil al tau de pe retele sociale iese in fata”, spune Mary Madden, autoarea studiului.

Reputatia online a devenit, deci, din ce in ce mai importanta, atat in viata privata cat si in cea profesionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri