Numarul de solicitari primite de Google pentru a inchide accesul catre URL-uri neautorizate sau protejate de drepturi de autor a explodat in ultima perioada, depsind pragul de 21 de milioane de cereri in luna septembrie a acestui an, relateaza CNET.

Informatiile apar in Raportul de Transparenta publicat de motorul de cautare, care nu ofera doar cifre ci si informatii din partea cui vin solicitarile de a inchide URL-urile neautorizate.
Numai in ultima saptamana a lunii septembrie, Google a primit aproximativ 6 milioane de solicitari, in conditiile in care in acelasi interval de anul trecut compania primea circa 1,2 milioane de solicitari pe luna.
Google a inceput sa publice informatii in Raportul de Transparenta inca din 2011. La inceput compania americana primea solicitari doar din partea autoritatilor, dar mai tarziu a extins accesul si catre alte institutii.
Multi dintre proprietarii de drepturi sunt reprezentanti din industria muzicala si companii care activeaza in domeniul cinematografic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri