Romanii sunt tot mai interesati sa cumpere produse electronice si electrocasnice de pe site-urile de anunturi, potrivit ultimul raport efectuat de Mercador.ro in baza sa de clienti.

Produsele cele mai cautate sunt telefoanele mobile, anunturile din aceasta subcategorie inregistrand peste 9 milioane de vizualizari, PC-urile (laptopuri si desktopuri), cu peste 6 milioane de vizualizari si produsele TV-audio-video, cu peste 5 milioane de vizualizari in luna septembrie. Numarul de vizualizari se raporteaza la interactiunile cumparatorilor cu anunturile din aceste subcategorii.

Sectiunea de Electronice si Electrocasnice de pe Mercador.ro inregistrareaza in prezent peste 200.000 de anunturi active, fiind una dintre cele mai vizitate categorii de pe platforma Mercador.ro.

“Am constatat in ultimele luni si un interes tot mai crescut din partea utilizatorilor de a-si suplimenta veniturile prin vanzarea obiectelor care nu le mai sunt necesare. Astfel, doar in ultima luna, pe Mercador.ro au aparut peste 120.000 de anunturi noi de vanzare a obiectelor electronice”, explica Cristina Gheorghitoiu, Business Manager in cadrul Mercador.ro.

Jumatate din anunturile noi din aceasta categorie sunt postate in subcategoria Telefoane. Urmeaza in lista laptopurile si calculatoarele personale (inclusiv componente), cu aproximativ 30.000 de anunturi noi in fiecare luna si televizoarele si sistemele audio cu aproximativ 10.000 de anunturi noi lunar.

Romanii vand pe Mercador.ro si aparate electrocasnice, foto-video sau console de jocuri si jocuri video, pentru fiecare categorie aparand peste 5.000 de noi anunturi lunar.

Cele mai scumpe obiecte puse la vanzare pe Mercador.ro in ultimele luni sunt o camera video profesionala in valoare de peste 35.000 lei, o imprimanta de peste 33.000 de lei si un sistem audio profesional de aproape 58.000 de lei.

Printre cele mai neobisnuite obiecte de la categoria Electronice si Electrocasnice se numara un scaun stomatologic, un solar pentru bronzat, un generator de curent pe baza de apa, dar si un televizor alb-negru pe lampi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri