Sase romani si un albanez au fost inculpati in Statele Unite pentru fraude de milioane de dolari pe mai multe site-uri, inclusiv pe eBay si Cars.com, au anuntat procurori, citati de postul de televiziune CNN.

Inculpatii, in prezent fugari, au fost dati in urmarire internationala prin Interpol, anunta Mediafax.

Unul dintre cei sase romani, Nicolae Popescu, in varsta de 33 de ani, este suspectat ca ar fi liderul unei retele criminale care posta anunturi fictive pe site-uri de comert online, inclusiv pe eBay (EBAY, Fortune 500), Cars.com, AutoTrader.com, si CycleTrader.com.

Anunturile se refereau la bunuri de valoare, inclusiv automobile, motociclete si barci. Complicii candidatilor la licitatie le trimiteau acestora certificate de autenticitate fictive. De asemenea, suspectii inventau tranzactii cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.

Potrivit procurorilor, gruparea a furat de la utilizatorii site-urilor peste trei milioane de dolari, in perioada 2011-2912.

"Cu ajutorul unor documente si site-uri false, Nicolae P. impreuna cu membrii gruparii sale a ajuns de peste ocean sa fure din buzunarele muncitorilor americani, care doreau sa-si cumpere niste automobile", a declarat procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch. "Ei (inculpatii) credeau ca distanta ii va izola de ancheta organelor de drept", a adaugat ea.

Alti sase inculpati in acest caz au fost arestati in Statele Unite, in decembrie 2012. Acestia au fost descoperiti in cadrul unei anchete internationale realizata sub conducerea FBI in Statele Unite, Romania, Republica Ceha, Marea Britanie si Canada. Trei dintre inculpati au fost extradati din Romania, doi din Marea Britanie si Cehia, iar unul urmeaza sa fie extradat din Canada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri