Scandalul interceptarilor derulat de catre Serviciile Secrete Americane (NSA) a creat nevoia unui mediu online ferit de “supraveghetori”, motiv pentru care un consortiu al unor companii din spatiul BRICS vrea sa creeze un “nou Internet”.

Presa din Rusia scrie ca Brazilia pregateste dezvoltarea unui cablu de fibra optica intre toate cele cinci state care va lega in acest fel Brazilia de Africa de Sud, India, China si Rusia.
Pentru acest proiect vor fi necesari peste 21.000 de mile (aprox. 34.000 km) de cablu, ceea ce ar putea transforma proiectul intr-unul din cele mai ambitioase de pana acum in industria online si telecom.
Principalul obiectiv al proiectului este acela de a crea o retea care nu poate fi accesata din exterior, mai ales de catre Serviciile Secrete Americane.
Desi la prima vedere este un proiect ambitios, care se bucura deja de intreaga sustinere a tarilor membre BRICS, nu se stie cu certitudine daca vor exista fonduri suficiente pentru implementarea sa. Ramane de vazut daca suportul politic al celor cinci state va genera suportul financiar necesar.

Spania a somat SUA sa ii furnizeze informatii despre presupusa interceptare a milioane de convorbiri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri