Netflix, serviciul american de media streaming pe Internet, care pentru moment este diponibil doar in cateva state si regiuni de pe glob, cu precadere in zona Americii de Nord, de Sud, in Marea Britanie, Irlanda sau tarile din nordul Europei, va lansa in cursul anului viitor un serviciu de foarte inalta definitie, cunoscut si sub numele de 4K, scrie presa internationala.

Platforma de streaming online a inceput deja testarile tehnologiei de foarte intalta rezolutie si spera ca pana la finalul anului viitor sa o implementeze in cadrul Netflix.
“Vrem ca Netflix sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii 4K”, a spus Reed Hastings, CEO-ul serviciului de streaming online, in cadrul unui eveniment in care compania si-a anuntat evolutia si planurile pentru anul care urmeaza.
Este de asemenea de asteptat ca Netflix sa lanseze de anul viitor continut video 4K propriu, fiind unul din serviciile care a lansat pe piata mai multe productii cinematografice proprii (ex: serialul House of Cards).
Veniturile Netflix s-au ridicat la 3,6 miliarde de dolari, pentru anul fiscal 2012.

O piata care ar putea creste de aproape trei ori in urmatorii doi ani

Desi au fost introduse pentru prima data in toamna anului trecut, televizoarele cu tehnologie de foarte inalta definitie (4K) se vor bucura in anii urmatori de un succes neasteptat in randul utilizatorilor. Cel putin asa sustin reprezentantii producatorului japonez de electronice Sony, care se bazeaza pe studii de piata ale companiilor de cercetare dar si pe o crestere a apetitului venita din partea consumatorilor.
“Este o piata in care ne punem mari sperante, in care concurenta devine tot mai acerba in special cu productia din China. Ca orice tehnologie la inceput de drum costul poate fi in prezent ridicat, dar in viitorul apropiat ne putem astepta la o echilibrare a pretului televizoarelor 4K. Ne putem astepta de asemenea la introducerea tehnologiei si pe televizoarele cu diagonale mai mici, de exemplu de 81 de cm, dar asta depinde intr-o mare masura de cum va raspunde piata. In prezent au aparut si monitoare cu suport 4K, deci sunt sanse foarte mari sa vedem si televizoare de mai mici dimensiuni”, a declarat Eugene Shea (foto), responsabil marketing in cadrul diviziei TV&Video a Sony.
El a precizat, bazandu-se pe studii ale mai multor companii de cercetare, ca piata televizoarelor 4K va cunoaste pana in 2015 o crestere a numarului de unitati vandute la peste 7 milioane, in crestere cu aproape 170% decat este in prezent.
Conform datelor NPD DisplaySearch, piata de televizoare 4K in acest an s-ar putea ridica la 2,6 milioane de unitati comercializate.

Sursa foto: captura worldtvpc.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri