Actiunile Twitter au debutat joi la bursa de la New York in urcare accelerata si la scurt timp au ajuns la 73% peste cotatia din oferta publica initiala, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Tranzactiile cu actiuni Twitter au inceput cu intarziere fata de deschiderea sedintei bursiere, din cauza numarului foarte mare de ordine de cumparare si vanzare, situatie anticipata de operatorul NYSE.
La momentul transmiterii stirii, actiunile se afla in urcare cu 88%, la 48,8 dolari.
Twitter a atras 1,82 miliarde de dolari in cadrul ofertei publice initiale, capitalizarea de piata a retelei de microblogging fiind stabilita astfel la 14,2 miliarde de dolari.
Compania a vandut miercuri 70 milioane de actiuni la 26 de dolari pe unitate, dupa ce a majorat in doua randuri pretul tinta pe fondul cererii ridicate din partea investitorilor.
Debutul Twitter vine intr-o perioada in care bursa din SUA a inregistrat o evolutie buna. Astfel, indicele S&P 500 a crescut in 16 din ultimele 21 de sedinte si se afla in urcare cu 24% fata de inceputul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri