Floria.ro, unul dintre principalii jucatori pe piata de florarii online in Romania, a fost cumparata integral de Zurich Broker de la antreprenorul Mugur Frunzetti, care a pus bazele afacerii in urma cu trei ani si jumatate.

In urma tranzactiei ce s-a incheiat la jumatatea lunii noiembrie, Floria.ro este preluata de Zurich Broker, care isi extinde astfel operatiunile catre zona de comert online. Fondatorul Floria.ro, Mugur Frunzetti, ramane alaturi de companie in calitate de consultant in comert electronic.

“Eu raman alaturi de echipa si voi fi consilierul Floria in comert electronic, dezvoltand pe viitor si alte proiecte in acest domeniu atat de familiar mie” declara Mugur Frunzetti, fondatorul Floria.ro

Discutiile si formalitatile juridice privind achizitia Floria.ro de catre Zurich Broker s-au desfasurat pe parcursul ultimelor luni, timp in care echipele au conlucrat.

“Am ales sa investim in Floria.ro pentru ca este o afacere careia, daca ar trebui sa ii asociem un singur atribut, i-am asocia cuvantul serios” spune Aura Caraman (foto), director operational Zurich Broker.

O data cu achizitia pachetului integral de actiuni Floria.ro, Zurich Broker isi propune sa dezvolte afacerea, incurajand consumul de flori atat la nivel personal, cat si la nivel corporate.

“Floria.ro activeaza pe o piata dinamica, iar ratele de crestere ale afacerii depasesc cresterea pietei, ceea ce permite companiei sa se mentina lider in vanzarile de flori online. O data cu aceasta preluare, vom investi pentru dezvoltarea afacerii in noi directii strategice, precum deschiderea Floria Concept Store intr-un spatiu central din Bucuresti, sau castigarea de cota de piata in zona aranjamentelor pentru corporate si evenimente, astfel incat nu doar clienti finali, ci si companiile sa reinceapa sa se bucure de gestul de a trimite flori partenerilor de afaceri” adauga Aura Caraman.

Valoarea pietei de flori din Romania este estimata anul acesta la 100 milioane de euro, din care vanzarile online reprezinta aprox. 2.5 milioane de euro. Cresterea anuala a vanzarilor de flori online este de cca. 20%. Floria.ro este lider in aceasta zona si inregistreaza cresteri de peste 40% de la an la an.

Zurich Broker se afla la a doua investitie pe piata din Romania, dupa achizitia pachetului majoritar al companiei AV Security Software Distribution, care detine drepturile de distributie ale antivirusului G Data pentru Romania si Republica Moldova.

Floria.ro a generat in 2012 venituri de 0,7 mil. euro, anul acesta Mugur Frunzetti estimand ca firma va atinge 1 mil. de euro.

Principalii concurenti ai companiei sunt FloriDeLux.ro si 123Flori.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri