Oamenii de stiinta au construit un gadget prin care poti simti gustul mancarii de pe Internet, scrie presa internationala.

O echipa de cercetatotori de la Universitatea Nationala din Singapore a creat ceea ce ei numesc “Digital Taste Interface”. Dr. Nimesha Ranasinghe spune ca sistemul poate fi folosit si in jocuri video sau sa permite oamenilor sa impartaseasca mancare pe Internet.

Echipa lucreaza in prezent la o “acadea digitala”, proiect care ar urma sa permita oamenilor sa guste zaharul fara a consuma deloc. Pana in prezent cercetatorii au reusit sa reproduca, prin manipularea unor frecvente, temperaturi si curenti, senzatii de amar, sarat si iute.

Cercetatorii nu au reusit inca sa reproduca senzatiile oferite de un al cincilea tip de gust, umami, tipic unor mancaruri ce contin ciuperci, varza si tomate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri