Organismul spaniol de supraveghere a Internetului a ordonat, joi, gigantului american Google sa plateasca o amenda de 900.000 de euro pentru "incalcari grave" ale vietii private, relateaza AFP.

Agentia spaniola de protectie a datelor acuza Google "de folosire ilegala a datelor personale" obtinute de la utilizatorii diferitelor servicii, intre care conturile de mesagerie electronica.

"Google a colectat ilegal si a tratat informatii personale" ale utilizatorilor, a afirmat agentia intr-un comunicat. Ea apreciaza ca Google "a incalcat grav dreptul la protectia datelor personale".

Google va trebui sa plateasca 300.000 de euro pentru fiecare dintre infractiunile retinute impotriva sa si a primit ordinul de a-si adapta practicile la normele legale.

Potrivit agentiei, Google nu a informat clar utilizatorii in legatura cu folosirea datelor colectate, precum informatiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame tintite, scrie Mediafax.

Google este acuzat, de asemenea, ca a detinut aceste date o perioada de timp mai mare decat prevede legea si ca a creat dificultati utilizatorilor care s-au aratat ingrijorati de folosirea datelor lor.

Google a repetat ca practicile sale respectau legile europene desi aceasta activitate trebuie urmarita in mai multe tari.

Autoritatea spaniola a lansat propria ancheta impotriva Google in iunie. In septembrie, Franta a anuntat ca va depune plangere impotriva companiei, acuzand-o ca aduce atingere vietii private.

In Germania, Italia, Olanda si Marea Britanie, autoritatile au inceput proceduri similare impotriva Google.

Ca si alti giganti tehnologici, Google este sub supraveghere dupa dezvaluirile facute de fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) Edward Snownden cu privire la serviciile americane de spionaj in lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri