Un tanar din Oradea a anuntat, miercuri, ca a lansat prima plaforma de tranzationare a monedei virtuale Bitcoin din Romania, despre care sustine ca este o investitie de viitor si isi doreste ca in acest an sa ajunga si "la nivelul strazii".

Proprietarul platformei este Horea Vuscan, vicepresedinte al Partidului Verde si antreprenor. El a afirmat ca la finalul anului trecut a testat si utilizat platforma.

"Bitcoin este o moneda privata care a aparut in 2009. Are multe facilitati, caci se transmite direct intre oameni, fara intermediari care sa impuna costuri de tranzactionare. Bitcoin este intr-o piata libera, necontrolata de niciun stat, pretul ei fiind dictat de cerere si oferta", a spus Vuscan intr-o conferinta de presa online.

El a aratat ca in urma crearii unui cont personal utilizatorii platformei pot face tranzactii si transferuri din lei in bitcoin si invers, o unitate de bitcoin avand o valoare de circa 2.400 lei, si a spus ca pana anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzactionare.

Desi reprezentantii mai multor banci din intreaga lume considera ca investitiile in moneda Bitcoin sunt riscante, intrucat aceasta nu este reglementata de nicio banca nationala si de niciun guvern, dar si din cauza fluctuatiilor de valoare ale acesteia, Horea Vuscan afirma ca moneda virtuala este o investitie de viitor.
"Pietei de Bitcoin ii creste valoarea. La inceputul anului trecut o unitate Bitcoin avea valoarea de 12 dolari, iar la sfarsitul anului trecut se plateau si 1.200 de dolari pentru un Bitcoin", a spus Vuscan.

Oradeanul sustine ca cel mai mare avantaj al monedei online este ca aceasta nu poate fi controlata de niciun stat.

"Necesitatea unei astfel de monede a aparut pentru ca fiecare stat si-a devalorizat monedele prin inflatie", a spus el.
In prezent, potrivit lui Vuscan, in Romania sunt inregistrate doua afaceri care accepta plata cu moneda virtuala Bitcoin.
"Exista un restaurant in Bucuresti si o cafenea in Constanta. Dar, am citit in presa, spre exemplu, ca se vand case in Pipera pe Bitcoin. Eu am discutii in Oradea cu mai multi parteneri si estimez ca anul acesta vom reusi sa aducem Bitcoin in strada, adica sa se poata plati cu telefonul la cafenele, restaurante etc", a spus Vuscan.
In ceea ce priveste garantiile de securitate pe care le ofera celor care isi vor face cont si isi vor incarca datele bancare pe portalul sau, Vuscan a declarat ca a inceput procedurile de certificare ca operator de date cu caracter personal, iar informatiile pe care le dau clientii sunt pastrate in securitate.
Popularitatea Bitcoin, o moneda virtuala care poate fi tranzactionata online pe portaluri specializate si care nu este controlata de vreo autoritate, a crescut in ultimul an, fapt care a atras un numar de investitori mari.
Autoritatile de reglementare sunt ingrijorate insa ca moneda ar putea fi folosita la spalarea de bani si alte activitati ilegale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri