Retailerul roman de incaltaminte si marochinarie Leonardo, aflat in insolventa, si-a deschis magazin online, potrivit unui anunt al companiei.

Leonardo, care a deschis primul magazin in 1994 in Oradea, are in administrare directa 98 magazine, situate in 59 de orase, potrivit datelor de pe site-ul companiei. In Bucuresti, retailerul are 12 unitati.

In a doua jumatate a anului 2009, compania, cu datorii de 100 milioane euro, a intrat in insolventa din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor, scrie Mediafax.

In anul dinainte de intrarea in insolventa, 2008, retailerul avea peste 200 de magazine in principalele zone urbane din Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova, peste 3.000 angajati si afaceri de 500 milioane de lei. In 2012, Leonardo a inregistrat o cifra de afaceri de 219,7 milioane lei, pierderi de 27,7 milioane lei si avea peste 1.100 de angajati.

Principalii competitori ai Leonardo sunt retailerul german Deichmann si cel polonez CCC.

Retailerul este controlat de omul de afaceri Florin Panea din Oradea. Puteti vizita magazinul la aceasta adresa. Cum vi se pare realizarea?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri