Averea directorului operational al Facebook, Sheryl Sandberg, a depasit un miliard de dolari, dupa ce actiunile retelei de socializare au inchis sedinta de tranzactionare pe bursa din SUA la un nou nivel record, potrivit Bloomberg.

Sandberg detine circa 12,3 milioane de actiuni Facebook, cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de dolari, calculata la pretul de 58,51 dolari pentru un titlu valabil la inchiderea sedintei de marti.

Directorul operational a strans peste 300 de milioane de dolari din vanzarea unor pachete de actiuni de la listarea companiei in 2012 si are optiuni pentru achizitia a 4,7 milioane de titluri. Sandberg, 44 de ani, este printre cele mai tinere femei din lume cu avere de peste un miliard de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

"A fost adusa ca sa gaseasca modalitati de a face bani (pentru companie, n.r.). Se dovedeste a fi una dintre povestile de succes din business", a declarat David Kirkpatrick, autorul cartii "Efectul Facebook/The Facebook Effect", scrie Mediafax.

Sandberg a lucrat pentru Google pana in 2008, cand a trecut la Facebook.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze. Sandberg participa saptamana aceasta la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vandut actiuni de peste 2 miliarde de dolari in decembrie si a donat 1 miliard de dolari unei fundatii din Silicon Valley. Cu o avere de 26,3 miliarde de dolari, cofondatorul Facebook se situeaza pe locul 23 intr-un top la nivel global.

Ceilalti cofondatori ai companiei au castigat, de asemenea, sume mari de bani. Dustin Moskovitz, care a infiintat Facebook la Universitatea Harvard impreuna cu Zuckerberg, Eduardo Saverin si Chris Hughes, dispune de 7,4 miliarde de dolari.

Saverin controleaza o avere de 3,2 miliarde de dolari, iar Hughes are active de peste 500 de milioane de dolari.

Directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a vandut actiuni de aproape 100 de milioane de dolari anul trecut si controleaza o participatie, inclusiv optiuni de achizitie de titluri, in valoare de circa 300 de milioane de dolari.

Seful pentru inginerie al companiei, Mike Schroepfer, are actiuni in valoare de peste 100 de milioane de dolari, dupa ce a vandut pana in prezent titluri de circa 50 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri