Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, ar putea sa isi creeze propriul serviciu TV pe Internet care ar putea concura cu furnizorii de continut prin cablu si satelit, scrie VentureBeat.com.

Surse din piata spun ca Amazon a discutat pe aceasta tema cu trei companii media majore, pentru ca retailerul sa transmita online show-uri si seriale care, in mod traditional, pot fi vizualizate la televizor. Sursele sunt anonime si sunt familiare cu situatia.

Amazon are deja experienta in media – compania vinde foarte multa media in format digital, are o oferta masiva de filme si seriale, disponibile pentru cei ce se inscriu in serviciul Prime (nedisponibil in Romania – n.r.). Mai mult, Amazon isi produce propriul continut TV, exclusiv disponibil membrilor Prime si se zvoneste ca retailerul ar si lucra la un propriu set-top box.

Acestea fiind spuse, un serviciu TV online ar face sens pentru companie, daca aceasta ar fi interesata sa atraga o parte din piata TV de miliarde. In prezent, serviciul este inca in faze incipiente si inca nu este clar daca se va realiza sau nu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri