Achizitia UberVu de catre HootSuite, semnalata in presa romaneasca de Wall-Street.ro, reprezinta un semnal pozitiv pentru dezvoltarea antreprenoriala in Romania si, mai mult, HootSuite va continua sa investeasca in echipe de dezvoltare in tara.

“Romania se va dezvolta la nivelul dezvoltarii software, prin interventia HootSuite”, spune Vladimir Oane, aflat intr-una din multele sedinte post tranzactie. El a confirmat ca toti angajatii companiei, inclusiv cofondatorii, vor “ramane pe pozitii” in continuare.

“Nu m-am gandit daca vreau sa lansez un nou proiect. Deocamdata sunt concentrat pe UberVu”, spune el.

Compania fondata in Romania si cu operatiuni la nivel global, avand clienti majori in SUA, are in prezent 50 de angajati, 30 dintre ei fiind in tara. Numarul acestora ar putea creste ca urmare a achizitiei. Oane nu a oferit informatii despre valoarea tranzactiei sau despre structura actionariatului in momentul achizitiei.

UbeVu discuta de mai multi ani cu oficiali ai HootSuite, fiind produse complementare si cu multi clienti comuni. “A fost o miscare buna pentru ambele companii, benefica pentru clienti”.

Vladimir Oane il cunoaste pe CEO-ul HootSuite, Ryan Holmes, de mai multi ani. “Despre o posibila tranzactie am inceput sa discutam insa de 6-7 luni. Lucrurile s-au miscat repede, dupa cum se vede”.

Prin aceasta tranzactie, Vladimir Oane devine unul dintre cei mai tineri si de succes antreprenori din online-ul romanesc. Proiectul lui Oane, Dan Ciotu si Dragos Ilinca a fost fondat in 2007 si a fost gandit inca de la inceput ca unul international – lucru foarte indraznet pentru acea perioada.

Proiectul a reusit inca de la inceput sa atraga investitori internationali, atat din SUA cat si din Marea Britanie. Proiectul a castigat de asemenea SeedCamp, un eveniment cu durata de o saptamana ce are loc la Londra si este destinat antreprenorilor din zona EMEA.

Prin reusita cu UberVu, Oane a reusit sa dezminta ceea ce se spunea despre el – ca proiectul nu conteaza si el este arogant. El declara, in 2010 - “Chiar si eu sunt contestat, sunt considerat arogant, se spune ca UberVu "nu conteaza" desi prin ceea ce am reusit in putin timp pot dovedi contrariul. Oricum, in SUA mai ales, oamenii se fac remarcati fara sa dea in ceilalti”.

In august 2012, intr-un interviu pentru wall-street.ro, Vladimir Oane afirma ca trebuie sa cunosti notiuni de marketing, contabilitate si excel, “o gramada de chestiuni care va trebui sa le stii, dar nu inca de la inceput, in primele luni”.
El considera ca, in Romania, succesele notabile din zona IT/tehnologie le numeri pe degetele de la o mana. “Succesul il masori printr-un exit, validarea de pe piata”. Din noul val de antreprenori ar trebui sa ne uitam la oameni, precum Octav Druta sau cei de la Summify, angajati acum la Twitter.

Cum ti se pare reusita UberVu? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri