La sfarsitul anului 2013, peste 8% din platile online au fost realizate de pe dispozitive mobile, ceea ce inseamna ca aproape una din zece plati online a fost efectuata de pe smartphone sau tableta, potrivit estimarilor Netopia mobilPay.

Daca ai un magazin online, esti furnizor de servicii pentru online ori esti interesat de marketing, participa la ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital.

Afla mai multe detalii pe site-ul: www.ecomteam.ro.

Reprezentantii companiei apreciaza ca numarul platilor online de pe dispozitive mobile se va dubla in 2014, la un total de peste 1 milion de tranzactii, pe masura ce tot mai multi comercianti online vor investi in dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii.

In 2013, volumul pietei locale de plati online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzactii, dintre care peste 400.000 de tranzactii au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rata medie anuala de 6%. In ceea ce priveste ponderea tranzactiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, in timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

„In prezent, numarul tranzactiilor online de pe smartphone sau tableta se afla intr-o crestere puternica, semn ca utilizatorii nu numai ca s-au obisnuit cu efectuarea de plati online, dar si ca tot mai multi dintre acestia prefera sa faca acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem ca rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul intregii piete”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Astfel, in conditiile in care, pentru acest an, piata de profil este estimata sa depaseasca nivelul de 8,5 milioane de tranzactii, peste 1 milion de plati online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.

„Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este in continua crestere in Romania, iar comerciantii online au realizat ca nu mai pot neglija acest canal, si astfel tot mai multi dintre acestia se orienteaza catre dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri. Noi am anticipat aceasta tendinta, mobilPay fiind prima platforma de plati de pe piata cu functionalitatea web responsive, in sensul ca se adapteaza automat oricaror dispozitive mobile si sisteme de operare”, a adaugat Antonio Eram.

In 2014 se mentine tendinta de crestere a platilor online cu cardul

Incepand cu anul 2010, Garanti Bank in parteneriat cu Netopia mobilPay ofera servicii de procesare a tranzactiilor prin card, in mediul online.

„Impreuna am reusit sa oferim clientilor nostri solutii inovatoare, unice pentru piata din Romania, iar recunoasterea nu a intarziat sa apara. Portofoliul de clienti, coroborat cu volumele tranzactionate ne pozitioneaza astazi ca liderul bancilor in segmentul e-commerce”, a declarat Anca Motca, director general Adjunct Garanti Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri