Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, fost CEO al companiei, a primit bonusuri in valoare totala de 106 milioane de dolari pentru activitatea de anul trecut, din care 6 milioane de dolari cash si actiuni de 100 milioane de dolari.

Cele 6 milioane de dolari in cash vor fi platite in luna februarie si reprezinta "recunoasterea contributiilor sale la performantele Google din anul fiscal 2013", potrivit documentelor transmise de companie Comisiei pentru valori mobiliare din SUA, citate de Wall Street Journal.

Pachetul de actiuni in valoare de 100 milioane de dolari va fi acordat miercuri, iar titlurile nu sunt tranzactionabile pana in luna mai a anului 2015.

In anul 2012, compensatia totala a lui Schmidt la Google a totalizat 7,6 milioane de dolari, dupa ce a primit in 2011, odata cu preluarea pozitiei de presedinte executiv al consiliului de administratie, un bonus in actiuni de 100 milioane de dolari.

Schmidt lucreaza la Google din anul 2001 si a ocupat functia de CEO timp de 10 ani. Cofondatorul Google Larry Page a preluat in 2011 functia de CEO.

Veniturile si profitul net al Google au crescut anul trecut cu aproximativ 20%, la 60 miliarde de dolari, respectiv 13 miliarde de dolari.

Actiunile companiei au urcat cu aproximativ 61% de la inceputul lui 2013, transmite Mediafax.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri