Jocurile Olimpice de iarna de la Soci reprezinta cel mai discutat subiect din online-ul romanesc in luna februarie, conform unei analize de monitorizare realizata de MediaIQ, singurul serviciu de media intelligence din Romania. In perioada 1-17 februarie, subiectul a inregistrat 8.320 de aparitii in mass-media online.

Soci in mass-media online romanesti

Jocurile Olimpice de iarna de la Soci reprezinta una dintre cele mai mediatizate olimpiade din istorie si unul dintre cele mai vizibile subiecte in online-ul romanesc, in perioada 1-17 februarie 2014. Ziua in care s-a discutat cel mai mult despre acest subiect in mass-media locale a fost 7 februarie, data corespunzatoare deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice organizate de Rusia. In aceasta zi, s-au scris 1.369 de articole online referitoare la Olimpiada de la Soci.

Subiecte asociate cu Olimpiada de la Soci

Unul dintre subiectele care a suscitat cele mai multe discutii legate de Jocurile Olimpice de anul acesta a fost festivitatea de deschidere. Aceasta a generat 1.856 de articole in mass-media online, cu un varf de aparitii inregistrat pe 7 februarie (598 articole). Termenul Soci apare in 11.061 de articole referitoare la olimpiada de iarna din Rusia si este mentionat de 1.437 de ori pe canalele de socializare, in prima jumatate a lunii februarie.

Olimpiada de iarna din Rusia este si una dintre cele mai controversate din istorie. S-au scris 421 de articole legate direct de problemele de la Soci. Una dintre figurile asociate cel mai puternic cu Jocurile Olimpice este cea a presedintelui rus, Vladimir Putin. In contextul competitiei de la Soci, au aparut 3.049 de articole online referitoare la presedintele Putin.

Sportivii romani la Soci

In mass-media locale, s-a discutat si despre sportivii romani prezenti la Jocurile Olimpice. Printre numele despre care s-au scris cele mai multe articole in mass-media online se numara: Éva Tófalvi (biatlon – 944 articole), Radu Sovaiala (in contextul ratarii finalei la sanie dublu masculin din cauza defectarii saniei echipajului roman – 407 articole), Timea Sara (schiatlon – 397 articole), Iulian Pitea (sarituri cu schiurile – 290 articole), Alexandru Teodorescu (sanie dublu masculin – 242 articole).

Alte subiecte ale lunii februarie

In perioada 1-17 februarie 2014, au beneficiat de expunere media subiecte si figuri publice precum: tenismena Simona Halep (2.613 articole), pilotul de curse Michael Schumacher (963 articole), cazul adolescentei disparute si regasite, Iulia Ionescu (859 articole), precum si sarbatoarea Valentine’s Day (150 articole).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri