Google, cel mai mare motor de cautare din lume si unul dintre cele mai importante servicii de Internet la nivel global, ar fi vrut sa cumpere aplicatia WhatsApp in schimbul a 10 miliarde de dolari, scrie CNET, care citeaza publicatia Fortune.

Mai multe surse apropiate gigantului online american au precizat ca Google a fost interesat de a cumpara aplicatia cu mult timp inainte ca Facebook sa ia in calcul acest lucru.

Cu toate acestea, Facebook , cea mai mare retea de socializare din lume, a cumparat aplicatia de mesagerie WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari, reprezentand 4 miliarde de dolari (cash), 12 miliarde de dolari (in actiuni) si alte 3 miliarde de dolari, suma acordata fondatorului aplicatiei WhatsApp.

Aplicatia WhatsApp detine circa 450 de milioane de utilizatori, de aproape doua ori mai multi decat numarul de utilizatori ai serviciului rival Twitter, si ar putea ajunge la peste un miliard de utilizatori activi in urmatorii ani.

In cursul anului trecut Google ar fi oferit suma de un miliard de dolari pentru a achizitiona aplicatia WhatsApp, insa acest lucru nu s-a concretizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri