Ultima hala, a opta, este probabil cea mai tanara, non-conformista si entuziasmata de la intreg targul de tehnologie Mobile World Congress, Barcelona. Odata intrat, inca din prima putem observa cum scade media de varsta a managerilor, apar barbile, hainele mai putin conformiste si, evident, aplicatiile pentru...orice.

Cateva zeci de companii de pe toate continentele incearca sa atraga publicul prin culori, scaune comode, cafele, dar mai ales telefoane mobile pe care poti inerca propriile aplicatii.

"Haide, nu vrei sa incerci?", ma indeamna o domnisoara de sub o cupola pe care scrie CopilotGPS. Arata entuziasmata o tableta pe care ruleaza o harta. "Sorry, am renuntat la condus - prefer bicicleta...". Ramane putin descumpanita, dar, constiincioasa, se ofera sa-mi dea un flyer si-mi spune "Lasa! Poate o sa te reapuci!".

Putin mai in fata este standul Amiga - monitoare mari si un laptop pe care un Steve Jobs caricaturizat tine intre degete logo-ul Apple. La AppZone sunt cateva "costume" care discuta business in timp ce la Intel, dezvoltatorii de aplicatii explica unui asiatic codul folosit pentru a ghida o masina pe cateva linii. Asiaticul da din cap la o aceeasi frecventa, masina circula vijelios, nepasatoare.

QuickPlayMedia atrage printr-un poster masiv cu un jucator de fotbal si mesajul "Watch it Live!".

Pe langa producatori de aplicatii, cateva companii se ocupa cu monetizare - SMS, push notifications,mobile advertising.

La MiniMob nu era multa lume, mesajul este insa cat se poate de serios - "Dezvoltatori si Publisheri - intr-o economie din ce in ce mai concurentiala a aplicatiilor, fiecare penny si fiecare mesaj conteaza; ofera-i aplicatiei tale de marketing un impuls real! Creste-ti castigurile zilnice cu tehnologia noastra inovatoare de targeting!".

Ramanan aproape de mediul financiar, Scandit ofera o tehnologie de scanare a codurilor de bare prin intermediul aplicatiilor in timp ce vis-a-vis un stand al Irlandei incearca sa convinga oamenii sa investeasca in tara Europeana. Invest Northern Ireland: Talent pentru economia aplicatiilor, un loc extraordinar unde sa lucrezi si sa evoluezi, costuri operationale competitive, asistenta financiara generoasa si suport business, scrie pe pancartele verzi.

Alt segment bine acoperit este cel al aplicatiilor de muzica - de la aplicatii care iti transforma felul in care auzi muzica pana la aplicatii care te ajuta sa creezi sunete, gasesti orice.

In fotografiile de mai jos vezi cum arata standurile producatorilor si ofertantilor de aplicatii de la Mobie World Congress 2014, precum si ce companii participa anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri