Motorul de cautare online Google marcheaza, luni, ziua Sfantului Patrick printr-un logo special, care imita un vitraliu medieval, pe fundal verde, culoare asociata cu simbolul irlandez, trifoiul cu trei foi, pe care sfantul l-ar fi folosit pentru a explica irlandezilor Sfanta Treime.

Sfantul Patrick, care s-a nascut in jurul anului 385, in Britania, si a murit in 461, a fost un episcop irlandez, care a devenit sfant patron al Irlandei si Islandei si este sarbatorit de Biserica catolica pe 17 martie.

La 16 ani a fost prins de pirati si vandut rob in Irlanda, unde a fost trimis sa pasca oile. Recastigandu-si libertatea dupa 6 ani, s-a intors in Britania. A intrat in randul clericilor, iar, in 432, s-a intors in Irlanda, devenind marele apostol al acestei tari. Numit episcop al Irlandei, a evanghelizat poporul din acea insula, convertindu-i pe multi la credinta crestina si a organizat Biserica locala, in ciuda unor mari dificultati. In jurul anului 444 a intemeiat episcopia Armagh, in apropiere de Belfast, scrie Mediafax.

A murit langa orasul Down, in Irlanda de Nord, in anul 461. Ca sfant patron al Irlandei si Islandei, este sarbatorit pe 17 martie atat in aceste tari, cat si in intreaga lume, prin evenimente speciale.

Un astfel de eveniment este traditionala parada de Saint Patrick's Day. Dupa marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzata de lipsa cartofilor, un val de migranti a parasit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-si manifesta identitatea. Pornind de la traditie, au inceput sa se organizeze peste tot in lume parade, care au ajuns sa ii includa pe toti cei care impartasesc aceleasi valori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri