Dosarul transferurilor, cazul avionului disparut si scandalul carnii expirate au fost trei dintre cele mai vizibile subiecte din mass-media online romaneasca, in perioada 1–18 martie 2014, conform unei analize de monitorizare MediaIQ, singurul serviciu de media intelligence din Romania. Cele trei subiecte au generat un total de 9.312 de articole online in prima jumatate a lunii martie.

Dosarul transferurilor in mass-media online

In perioada 1–18 martie, au aparut 6.392 de articole online despre subiectul Dosarul transferurilor. Varful aparitiilor referitoare la condamnarile din lumea fotbalului a fost inregistrat in data de 4 martie, zi corespunzatoare anuntarii verdictului dat de catre autoritati.

In ceea ce priveste figurile publice asociate sentintei din Dosarul transferurilor, cel mai vizibil a fost Mihai Stoica (1.923 articole online), urmat de George Copos (1.502 articole online), Ioan Becali (1.336 articole online) si Gheorghe Popescu (1.023 articole online).

Cazul avionului disparut

Un alt hot-issue dezbatut in mass-media online in perioada 1–18 martie a fost cazul avionului disparut, apartinand companiei Malaysia Airlines. Subiectul a inregistrat 2.362 de articole online in perioada mentionata, cu un varf de aparitii pe data de 8 martie, zi corespunzatoare disparitiei avionului.

Modelul avionului, Boeing 777, a fost mentionat in 651 de articole, iar numarul zborului, MH370 – in 214 articole online.

Scandalul carnii expirate

Scandalul carnii expirate a fost principalul subiect de discutie in 558 de articole aparute in mass-media online. Tema cel mai frecvent asociata scandalului legat de carnea expirata a fost evaziunea fiscala, mentionata in 312 articole.

Cateva dintre autoritatile cu vizibilitate ridicata, implicate in cazul carnii expirate, au fost: DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, 756 articole), ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, 456 articole), CJPC Brasov (Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, 243 articole) si SRI (Serviciul Roman de Informatii, 185 articole). Principalele voci asociate acestui subiect au fost Daniel Constantin (Ministrul Agriculturii, 398 articole), Marius Dunca (Presedinte ANPC, 240 articole), Sorin Minea (Presedinte Romalimenta, 138 articole) si Sorin Sava (Purtator de cuvant SRI, 61 articole).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri