Google a colaborat voluntar cu Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite (NSA), in cadrul unui sistem de cooperare la care participau principalii factori de decizie ai firmelor din domeniul tehnologiei informationale, arata documente oficiale americane obtinute de postul tv Al Jazeera, transmite Mediafax.

O serie de emailuri obtinute de Al Jazeera in virtutea legii americane privind accesul la informatii publice releva o relatie cordiala intre generalul Keith Alexander, directorul NSA in perioada 2005-2014, presedintele Google, Eric Schmidt, si unul dintre fondatorii companiei online, Sergey Brin.

Conform emailurilor, Eric Schmidt si Sergey Brin au fost invitati la o serie de reuniuni organizate in cadrul Sistemului Securitatii Permanente (ESF), un grup format din sefii principalelor agentii americane de securitate si 18 presedinti ai companiilor din domeniul tehnologiei informationale.

Emailurile dateaza din perioada anterioara dezvaluirilor facute de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a publicat o serie de documente ce ar demonstra activitati intense ale serviciilor de spionaj americane, inclusiv in mediul online. Eric Schmidt a criticat vehement activitatile NSA, explicand ca grupurile online erau obligate sa ofere date serviciilor secrete.

Intr-unul dintre emailurile obtinute de Al Jazeera, Schmidt ii explica directorului NSA ca nu putea participa la una dintre reuniunile pentru securitatea nationala desfasurate in cadrul sistemului ESF. "Generale Keith..., imi pare bine sa am vesti de la dv... ! Nu prea cred ca voi fi in California in acea saptamana, imi pare rau ca nu voi putea veni (voi fi pe Coasta de Est). Mi-ar placea sa va vad cu alta ocazie. Multumesc!", scria presedintele Google, raspunzand unei invitatii in San Jose (California), pe 8 august 2012. La o astfel de intalnire participase insa Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google.

"De circa sase luni, am inceput sa ne concentram pe siguranta dispozitivelor mobile. Am alcatuit un grup cu reprezentanti ai Google, Apple si Microsoft si am stabilit o serie de parametri comuni de siguranta. Programam o serie de intrevederi secrete cu presedintii principalelor companii online pentru a-i informa asupra riscurilor specifice si pentru a obtine colaborarea lor. Participarea Google la procesul de analiza si aplicare a solutiilor este esentiala", scria Keith Alexander intr-un document oficial.

Google, care sustine ca NSA nu are acces la megadatele companiei, nu a avut inca o reactie oficiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri