Presedintele Iranului, Hassan Rohani, si-a folosit dreptul de veto impotriva interzicerii WhatsApp in urma unei decizii administrative de a cenzura aplicatia de mesagerie pentru telefonul mobil dupa cumpararea ei de catre Facebook, a anuntat miercuri presa iraniana, citata de AFP.

Iranul blocheaza accesul la Twitter, Facebook, YouTube, precum si la numeroase alte site-uri de Internet al caror continut este considerat contrar valorilor islamice sau ostil Iranului.

Un Comitet de evaluare a continutului pe Internet, format din 13 membri, a fost creat in 2009 dupa manifestatii impotriva realegerii contestate a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, care au fost deseori organizate prin intermediul retelelor de socializare.

Cenzura Internetului este un subiect de discordie intre aripa dura a regimului si unii membri ai Guvernului - intre care Rohani - care folosesc retelele de socializare, scrie Mediafax.

"Problema interzicerii WhatsApp a fost ridicata, presedintele a ordonat stoparea deciziei" de interzicere a site-ului, a declarat ministrul Telecomunicatiilor, Mahmoud Vaezi, citat miercuri de cotidianul reformator Shargh.

"Atat timp cat nu vom avea inlocuitori pentru aceste site-uri, Guvernul se opune interzicerii lor", a adaugat el.

Interzicerea WhatsApp a fost decisa in ultimele luni de Comitetul de evaluare dar inca nu a intrat in aplicare, potrivit agentiei Isna.

Secretarul acestui comitet, Abdolsamad Khorramabadi, a declarat pentru agentia Fars la inceputul lunii ca decizia a fost luata dupa cumpararea WhatsApp, in februarie, de catre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, calificat drept "sionist american".

Comitetul nu a luat inca o decizie cu privire la interzicerea altor aplicatii pentru telefonul mobil precum Viber sau Instagram, alta proprietate a Facebook.

De la alegerea sa in iunie 2013, Hassan Rohani incearca sa relaxeze restrictiile politice si culturale, in special ridicand cenzura impusa retelelor de socializare, in pofida opozitiei oficialilor conservatori. Potrivit cifrelor oficiale, peste 30 de milioane de iranieni folosesc retelele de socializare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri