Presedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat o lege care ii obliga pe administratorii blogurilor sa obtina autorizatii de functionare si sa prezinte identitatea reala online, o masura criticata dur de avocati si de grupurile pentru libertatea de exprimare, scrie ziarul The New York Times, citat de Mediafax.

Cunoscuta sub denumirea "Legea blogurilor", masura prevede ca orice platforma online care are zilnic peste 3.000 de vizualizari va fi considerata echivalentul unei publicatii, astfel ca va avea responsabilitati in privinta veridicitatii informatiilor difuzate.

In plus, masura legislativa obliga autorii materialelor difuzate pe bloguri sa isi dezvaluie identitatile reale online.

Companiile care ofera platforme pentru cautari online si retelele de socializare vor trebui sa mentina baze de date cu sediul in Rusia, informatiile urmand sa fie stocate cel putin sase luni.

"Aceasta lege va reduce numarul vocilor critice de pe Internet", a reactionat Galina Arapova, directorul Centrului pentru Protejarea Mass-Media.
"Aceste masuri fac parte dintr-o campanie de restrictionare si chiar oprire a Internetului in Rusia", a acuzat analistul Anton Nosik.

In urma cu cateva saptamani, Vladimir Putin a declarat ca Internetul "a fost conceput si s-a dezvoltat" ca proiect al Agentiei Centrale de Informatii din Statele Unite (CIA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri