Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a fost dat in judecata miercuri de Mircea Voskerician, un antreprenor imobiliar de origine romana care locuieste in nordul statului California, informeaza heraldsun.com.auheraldsun.com.au.

Potrivit publicatiei San Jose Mercury News, Mark Zuckerberg a platit peste 43 de milioane de dolari, in tranzactii separate, pentru a achizitiona patru case si terenuri din jurul proprietatii sale din Crescent Park, din orasul californian Palo Alto, la sfarsitul anului 2012 si in 2013, dupa ce a aflat ca un dezvoltator imobiliar intentiona sa construiasca un bloc de locuinte pe unul dintre loturile din spatele resedintei sale.

Insa dezvoltatorul acestui proiect, Mircea Voskerician, spune ca miliardarul american, caruia i-a vandut unul dintre loturi, in schimbul promisiunii de a il ajuta in afacerile sale viitoare, prezentandu-l unor oameni bogati care ar fi vrut sa isi cumpere locuinte de lux, nu si-a respectat promisiunea, scrie Mediafax.

Mircea Voskerician a depus o plangere in justitie, la inceputul lunii mai, la Curtea Superioara din Santa Clara County. Avocatul lui Mark Zuckerberg spune ca procesul este "lipsit de integritate", intrucat miliardarul i-a platit lui Voskerician 1,7 milioane de dolari pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, aflata in spatele resedintei sale.

Ambele tabere din acest proces sunt de acord cu ipoteza potrivit careia Mircea Voskerician facuse deja o oferta pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, pe care fostul proprietar al acesteia o acceptase. Voskerician spune ca l-a contactat pe Zuckerberg si i-a propus sa ii vanda o parte din acel lot, pentru ca magnatul sa isi creeze astfel o "zona tampon" mai mare intre casa lui si blocul pe care antreprenorul de origine romana urma sa il construiasca.

In schimb, Zuckerberg s-a oferit sa cumpere drepturile legale pe care Voskerician le detinea asupra proprietatii de pe Hamilton Avenue, pentru a putea sa achizitioneze apoi intregul lot in nume propriu. "Zuckerberg a spus vreme de 14 luni ca nu doreste sa aiba un santier de constructii in spatele casei sale si i-a spus lui Voskerician ca il va prezenta unor persoane bogate daca, in schimb, Voskerician il va ajuta sa asigure intimitatea resedintei sale", se afirma in documentele depuse la tribunal.

Desi dezvoltatorul nu a dorit initial sa renunte la acel proiect imobiliar, in cele din urma a acceptat propunerea miliardarului. Zuckerberg i-a platit 1,7 milioane de dolari si, apoi, a cumparat intregul lot de la proprietarul acestuia cu suma de 4,8 milioane de dolari, potrivit documentelor oficiale, aceeasi suma cu care Voskerician se declarase de acord sa o plateasca. Ulterior, Zuckerberg a cumparat alte trei loturi din apropiere, la preturi cuprinse intre 10,5 milioane si 14,5 milioane de dolari fiecare.

Mircea Voskerician spune ca drepturile sale legale asupra proprietatii din Hamilton Avenue valorau mult mai mult de 1,7 milioane de dolari. Un alt dezvoltator imobiliar ii oferise 4,3 milioane de dolari pentru a-i prelua contractul, spune Voskerician, insa el i-a cedat drepturile lui Zuckerberg, facandu-i o reducere, dupa ce miliardarul californian si consilierii sai i-au promis ca il vor ajuta sa obtina in viitor alte contracte avantajoase.

"Zuckerberg si-a construit afacerea pe baza unor cunoscuti si a unor relatii si tot ce trebuia sa faca erau cateva prezentari, insa l-a inselat pe clientul meu", a declarat David Draper, avocatul lui Mircea Voskerician. David Draper a spus ca acel acord nu a fost trecut intr-un contract scris, insa a fost auzit de mai multe persoane care au asistat la intalnirea dintre Zuckerberg si Voskerician.

In schimb, Patrick Gunn, avocatul lui Zuckerberg, a negat aceasta afirmatie, desi nu a negat faptul ca au avut loc niste discutii intre cei doi afaceristi. "Descrierea acelei intalniri, asa cum apare ea in documentele depuse la tribunal, este imposibil de recunoscut de catre clientul meu. Revendicarea in cauza este pur si simplu lipsita de integritate", a adaugat el.

Potrivit paginii sale de Facebook, Mircea Voskerician locuieste in Palo Alto, California. Antreprenorul de origine romana este casatorit cu Eva Voskerician si a absolvit Liceul Economic Nr. 1 din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri