Spotify, unul dintre cele mai importante servicii muzicale din lume, pe langa iTunes (Apple) si Deezer (Orange), a ajuns si depasit pragul de 10 milioane de abonati premium (platitori), scrie BBC.

Serviciul de streaming muzical, in prezent cel mai mare la nivel global, are lunar aproximativ 40 de milioane de utilizatori in 56 de tari. Trei sferturi dintre acestia prefera serviciile gratuite ale platformei, in timp ce 10 milioane de utilizatori sunt abonati care platesc lunar 10 dolari. In schimbul acestei sume, utilizatorii beneficiaza de continut muzical fara reclame.

“Am avut un an extraodrinar, reusind sa acoperim de la 20 de piete, la peste 50. Zece milioane de abonati este un target important atat pentru Spotify cat si pentru intreaga industrie muzicala”, a subliniat Daniel Ek, CEO-ul Spotify.

Potrivit reprezentantilor Spotify, Eminem este cel mai popular artist de pe platforma, in timp ce piesa “Wake Me Up”, a trupei Avicii, este cea mai ascultata melodie, fiind accesata de peste 230 de milioane de ori. Spotify sustine ca a achitat pana in prezent peste un miliard de dolari caselor de discuri si artistilor internationali, inca de la lansarea sa, in urma cu sase ani.

Serviciul muzical Spotify a fost lansat in anul 2008 si numara in prezent peste 1.200 de angajati avand sedii atat in Suedia (Stockholm) cat si la Londra.

Momentan, Spotify nu este disponibil in Romania. La nivel local principalele servicii muzicale sunt Deezer sau Zonga.

Sursa foto: spotify.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri