John Biggs, jurnalist cu experienta internationala si editor in CEE, considera ca antreprenorii din regiune trebuie sa invete sa gandeasca global si sa nu mai aiba o mentalitate ingradita. "Produsele nu se vand singure, este nevoie de marketing global!", a spus el, intr-un scurt interviu pentru wall-street.ro.

"Am petrecut mult timp in tari din regiune si peste tot, indiferent daca vorbim de Cehia, Bulgaria, Romania sau Ungaria, simt o mentalitate ingradita - probabil din cauza faptului ca sunt foste state comuniste", spune el.

Biggs considera ca cele mai mari progrese in antreprenoriat dar si ca mentalitate au fost facute in Polonia. "De aici simt cum se raspandeste si in alte state din regiune", spune jurnalistul, care a colaborat cu New York Times, InSync, Money dar si publicatii tehnologice.

Un alt sfat al sau este indreptat catre companii tehnologice. "Am vazut multe startup-uri in tehnologie care au aproape exclusiv oameni de IT, programatori, designeri. Nu este bine. Trebuie sa existe cel putin cativa oameni cu viziune globala, de marketing, care sa sparga frontierele care inca exista in regiune".

Pe de alta parte, John apreciaza energia antreprenorilor din regiune, o energie pe care incearca si companiile mari sa o atraga. Prezent la hub:raum accelerator, competitie organizata in Polonia a startup-urilor tehnologice care incearca sa atraga ca investitor operatorul Deutsche Telekom, el a subliniat ca DT "incearca sa imprumute aceasta energie. Si pana la urma, daca startup-ul esueaza, antreprenorii respectivi vor putea fi integrati in Deutsche Telekom!", spune el, pe jumatate glumind.

Romania are doua startup-uri prezente in competitie - Appscend si Qualendra. wall-street.ro va reveni curand cu rezultatele acestora.

Sursa foto: Start-up, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri