Startup-ul romanesc Appscend a fost selectat de catre operatorul telecom Deutsche Telekom pentru a primi o investitie dupa ce firma romaneasca a prezentat proiectul propriu in cadrul hub:raum accelerator, in Cracovia, Polonia.

Pentru acest premiu au "concurat" 10 companii din Europa de Est. In cazul in care o investitie va fi realizata, suma va fi primita in doua faze - in prima, 30.000 de euro, apoi, alaturi de o participatie in cadrul companiei, restul pana la 80.000 de euro.

"Mai important este insa accesul la zecile de milioane de clienti ai Deutsche Telekom si expertiza oferita", spune Andrei Marinescu, cofondator al Appscend, companie care ofera solutii software in cloud si ofera o platforma pentru aplicatii. In urma investitiei, Deutsche Telekom ar putea primi pana la 15% din companie.

Fondata in 2011 de Sebastian Vaduva, Andrei Marinescu si Gabi Dobocan, Appscend este o companie dedicata aplicatiilor mobile pentru iOS si Android. Cei trei actionari ai Appscend sunt absolventi ai Facultatii de Electronica din cadrul Politehnicii. La acestia se adauga, ca actionar minoritar, Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare, care a investit in proiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri