Autoritatile pakistaneze au cerut inchiderea mai multor conturi de Twitter care erau considerate de ei neetice sau blasfemice. Twitter a restaurat continutul vizat.

Continutul a fost examinat si, in absenta unor informatii clarificatoare din partea guvernului pakistanez, s-a decis deblocarea acelor continuturi, acum disponibile in Pakistan, potrivit engadget.com.

Aceasta decizie este o replica pentru criticii care blamau politica actuala a retelei de socializare, care da prea multa putere celor deja puternici, permitand cenzura din partea agentiilor desi tara lor nu le-a dat acest drept.

Explicatia Twitter: “Incercam intotdeauna sa luam cele mai bune si informate decizii cand suntem fortati sa blocam anumite postari in jurisdictii specifice din lume. Pe 18 mai, 2014, am luat decizia initiala de a bloca un anumit continut in Pakistan pe baza informatiilor pe care le-am obtinut de la Autoritatea Pakistaneza de Telecomunicatii. In concordanta cu vechile noastre politici, am notificat toti posesorii de conturi afectati si am publicat cererile de blocare pe Chilling Effects, astfel incat sa maximizam transparenta in legatura cu deciziile pe care le luam. “ Ulterior, cei de la Twitter au revenit asupra deciziei si au deblocat conturile si continuturile in cauza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri