Pana la finalul anului, Chicago va deveni primul oras din lume care va instala peste 50 de senzori care vor masura o multitudine de date precum umiditatea, calitatea aerului, zgomotul dar si numarul de cetateni conectati la Internet dintr-o anumita regiune, scrie USAToday.com.

Proiectul, denumit “Array of Things”, are potentialul de a deveni un adevarat furnizor de big data pentru primarie dar si de a atrage aplicatii diverse. De exemplu, calitatea aerului ar putea ajuta cetatenii sa evite zonele poluate si sa circule pe alte strazi, decongestionand traficul.

Senzorii vor fi localizati pe stalpi si vor fi acoperiti cu un “scut” de aluminiu. Un prototip va fi gata in urmatoarele saptamani si primii senzori vor fi instalati pe o strada principala din oras, Michigan Avenue din centrul Chicago-ului.

Datele vor fi facute publice pe un website, permitand companiilor dar si personalor fizice sa construiasca aplicatii special pentru senzori. Un alt lucru pe care acestia il vor depista este numarul de device-uri conectate la Wi-Fi si Bluetooth dintr-o anumita zona, incercand astfel sa ofere o estimare a numarului de cetateni din acea regiune. Proiectul a ridicat semne de intrebare din partea unor oameni care se arata ingrijorati de potentiale incalcari ale vietii private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri