Numarul paginilor romanesti create pe reteaua sociala si monitorizate de serviciileFacebrands a depasit 25.000.
Hell's Kitchen - Iadul Buctarilor este pagina cu numarul 25.000 inscrisa in facebrands.ro si pro.facebrands.ro.

In fiecare luna in jur de 4 milioane de utilizatori de Facebook interactioneaza cu continutul publicat pe paginile romanesti de Facebook.

Astfel, in luna martie a acestui an Facebrands a inregistrat un maxim de 4.357.148 utilizatori care au interactionat prin like, share, comment la nivel de continut sau mesaj pe cele 25.000 pagini romanesti de Facebook. In luna iunie, cifra utilizatorilor care au interactionat cu continutul publicat pe paginile romanesti de Facebook a fost de 3.987.580.

“Exista in continuare interactiune semnificativa pe Facebook doar ca nu mai este impartita la fel de uniform ca in trecut. Cei care doresc performante maxime trebuie sa fie mereu atenti la ceea ce functioneaza cel mai bine in categoria/industria din care fac parte si sa aplice sistematic concluziile descoperite”, a declarat Ionut Oprea, managing partner Facebrands.

In prima jumatate a anului 2014, aproape 9 milioane de utilizatori unici de Facebook (cifra exacta fiind 8.973.726) au interactionat cu paginile romanesti de Facebook.

“O parte insemnata din cele 9 milioane de conturi care au interactionat cu paginile romanesti sunt utilizatori straini, motiv pentru care totalul acesta este mai mare decat cifra raportata de Facebook pentru conturile de Facebook din Romania, de 7.2 milioane”, a declarat Andrei Stefan, managing partner Facebrands.

In ultimele 6 luni(ianuarie-iunie 2014), numarul paginilor de Facebook a crescut cu putin peste 1000, o crestere de 5% fata de inceputul anului. Cele mai multe pagini romanesti de Facebook au fost create in anii 2011-2012 (15.600), apoi in 2013 (3967).

Cele mai multe pagini romanesti de Facebook sunt in categoriile Afaceri locale (2616), Arta si Cultura (1582), Sanatate & ingrjijire personala (1397), Magazine online (1396) si Bloguri (1058).

Din cei 7.2 milioane de conturi atribuite de Facebook, utilizatorilor romani, 93,60% au orasul setat in profil.

Capitala are in continuare cele mai multe conturi de utilizatori ai retelei Facebook in Romania, 1.480.640 , 21.97% din total, urmata de Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, fiecare cu cate 3.86% si Constanta cu 3.08%.

Alte noua orase au peste 100.000 de conturi de utilizatori de Facebook: Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Arad, Bacau, Pitesti si Sibiu. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici: http://www.facebrands.ro/map.html.

Serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO ofera o imagine completa asupra tuturor activitatilor de marketing si comunicare pe Facebook in orice categorie sau industrie, majoritatea agentiilor si clientilor care obtin rezultate pe Facebook folosind serviciul Facebrands PRO pentru masurare si benchmarking.

In plus, clientii Facebrands PRO primesc alerte pe email oricand concurenții lor întreprind o actiune pe Facebook si urmaresc in Facebrands PRO intreaga activitate pe Facebook a industriei din care fac parte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri