Posesorii masinilor Chrysler jeep Cherokee, Nissan Infinity Q50 din 2014 si Cadillac Escalade a General Motors ar putea fi surprinsi sa afle ca merg in masinile care pot fi cel mai usor atacate de infractori cibernetici. De partea cealalta, cele mai sigure masini cu conexiuni la Internet sunt Dodge Viper, Audi A8 si Honda Accord.

Acest mesaj a fost raspandit de Charlie Miller si Chris Valaske, cercetatori in domeniul securitatii care sunt renumiti pentru expertiza lor in acest domeniu. Ei au prezentat recent cel mai nou raport privind vulnerabilitatea masinilor conectate la Internet in fata hackerilor, scrie presa internationala.

Sistemele informatice din cadrul masinilor conectate la Internet pot fi penetrate destul de usor de hackeri, in ciuda asigurarilor producatorilor care spun ca sistemele informatice din masini sunt foarte sigure. Mai mult, expertii in securitate au subliniat ca Infinite Q50 ar fi cel mai usor de “spart” dintre toate masinile iar sistemele informatice sunt conectate la frane si motor, astfel incat pentru un hacker nu ar fi greu sa preia controlul masinii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri