Reteaua de socializare Facebook a donat o suma de 10.000 de dolari unui politician din statul american Utah, Sean Reyes, care lupta impotriva legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, potrivit huffingtonpost.com, preluat de Mediafax.

Donatia a fost facuta in luna mai, in timpul campaniei de realegere a lui Sean Reyes in functia de procuror general al statului american Utah. Acesta a devenit celebru dupa ce a contestat o hotarare judecatoreasca care ar putea duce la legalizarea casatoriilor persoanelor de acelasi sex in statul Utah.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat, pentru The Huffington Post, ca reteaua de socializare are o reputatie solida in chestiunile care privesc drepturile persoanelor gay, insa deciziile privind sustinerea financiara acordata unui candidat au la baza mai multe aspecte.

"(...) luam deciziile privind ce candidat sa sustinem bazandu-ne pe intregul portofoliu de chestiuni importante pentru business-ul nostru, nu doar tinand cont de un singur aspect. O donatie pentru un candidat nu inseamna ca suntem de acord cu orice decizie politica sau pozitie a candidatului respectiv. Am facut aceasta donatie din aceleasi motive pentru care am donat si pentru procurorul general care are un punct de vedere opus cu privire la aceasta chestiune - pentru ca acestia si-au luat un angajament privind inovarea si promovarea unui internet liber", a mai spus purtatorul de cuvant al Facebook.

Facebook a facut multe donatii in domeniul politic, de la lansarea, in 2011, a propriului sau comitet de actiune politica.

Reteaua de socializare a donat si o suma de 8.500 de dolari in timpul campaniei de realegere a Kamalei Harris in functia de procuror general al statului California, care este o sustinatoare foarte vocala a egalitatii drepturilor persoanelor de acelasi sex de a se casatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri