Unul dintre principalele subiecte pe site-ul de stiri satirice The Onion era intitulat “Utilizator Facebook incredibil de prost”. Era o poveste (falsa) despre un utilizator al retelei sociale care pare “frustrat in mod frecvent” dar se dovedeste de fapt ca este doar “incredibil de prost”.

Desi orice persoana familiara cu stilul satiric al The Onion ar sti ca este o gluma, se pare ca intr-adevar unii utilizatori ai Facebook nu fac diferenta intre stiri false si cele reale. A devenit o problema atat de mare, incat Facebook a dezvaluit luni ca testeaza tagul “satira” pentru articole parodii.

“Implementam un test prin care atasam stirilor false cuvantul «satire», in News Feed”, a declarat un purtator de cuvant al retelei sociale. “Facem acest lucru deoarece am primit feedback de la oameni care vor o modalitate clara de a deosebi stirile reale de celelalte”.

De exemplu, un articol Onion intitulat “Ponturi pentru a fi un adolescent negru neinarmat” a primit peste 220 de comentarii pe Facebook in doar doua zile. Multe dintre acestea luau stirea in serios si criticau vehement.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri