Oficiali ai Twitter au declarat marti ca vor sterge de pe retea orice fotografie sau videoclip cu persoane decedate, la cererea membrilor familiilor, insa a impus si anumite conditii pentru aceasta politica.

Serviciul de microblogging a facut anuntul la o saptamana dupa ce fiica lui Robin Williams, actor care s-a sinucis, a spus ca va renunta la Twitter dupa ce a primit imagini tulburatoare cu tatal ei de la asa-zisii “troli”.

Miscarea vine si pe fundalul incercarii Twitter de a sterge imaginile care aratau uciderea fotojurnalistului American James Foley care, cel mai probabil, a fost ucis de un grup militand islamist numit ISIS. “Pentru a respecta dorintele apropiatilor, Twitter va sterge imaginile cu decedatii, in anumite circumstante. Twitter va lua in considerare factorii de interes public – de exemplu importanta jurnalistica atunci cand luam aceste decizii”, a declarat un purtator de cuvant al companiei americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri