Eric Schmidt, presedintele executiv al grupului Google, a declarat ca, desi multa lume crede ca Bing si Yahoo ar fi marii concurenti ai companiei pe care o conduce, de fapt aceasta pozitie este ocupata de Amazon, informeaza AFP.

"Multa lume crede ca Bing si Yahoo sunt marii nostri concurenti. In realitate, cel mai mare concurent in materie de cautari online este Amazon", a spus Schmidt, intr-un discurs sustinut cu ocazia unei vizite la un start-up din Berlin."Evident, ei se concentreaza mai mult pe partea comerciala, insa, in mod fundamental, raspund intrebarilor utilizatorilor si cautarilor, cum facem si noi", a mai spus Schmidt.

"Si, un lucru si mai important, undeva, cineva, intr-un garaj, este pe cale sa-si ascuta armele contra noastra, stiu, pentru ca, in urma cu nu foarte mult timp, noi eram cei din garaj", a mai spus seful Google.Intr-o tara in care este in crestere sentimentul de neincredere in gigantul de internet, pana si in sfera politica, seful Google si-a luat angajamentul de a distruge aceasta imagine a unei companii tentaculare, care a devenit un "punct de trecere" obligatoriu pentru utilizatorii online.

"Nu suntem ca o companie de feriboturi, nu suntem ca o companie feroviara, nu suntem o retea de telecomunicatii si nici un furnizor de electricitate, cu o singura linie care merge spre voi, cu usa inchisa concurentei. Nimeni nu este obligat sa foloseasca Google", a spus Schmidt.

Google, care reprezinta 90% din traficul european pe motoarele de cautare, face obiectul, din 2010, unei anchete a Comisiei Europene privind un abuz de pozitie dominanta. Google se mai afla in conflict juridic si cu un grup de editori germani.

Totodata, operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume a infiintat un site si o comisie de experti pe 30 mai, pentru a respecta o decizie a Curtii Europene de Justitie (CEJ), conform careia utilizatorii europeni pot cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii inadecvate, irelevante si care incalca dreptul la viata privata. Potrivit unui raport dat publicitatii vineri, Google a primit, in patru luni, aproape 145.000 de solicitari de stergere din cautari a unor linkuri, in baza "dreptului de a fi uitat", in conformitate cu controversata decizie din luna mai a CEJ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri