Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a devenit primul politician din Europa care a atins un milion de like-uri pe Facebook. Este a doua reusita a primarului din Sibiu, dupa ce la turul doi al alegerilor prezidentiale a reusit sa recupereze decalajul de circa 10% dintre el si cotracandidatul Victor Ponta, care castigase primul tur al alegerilor.

Marti dimineata, pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis numara 1 milion de like-uri – la ora redactarii articolului, 11:45, pagina se apropia de 1,1 milioane de like-uri. Totodata, politicianul a schimbat “moto”-ul paginii din “Am castigat! Sa ne luam tara inapoi!” in “Ne apucam de treaba!”.

Klaus Iohannis a devenit astfel primul politician din Europa care a atins 1 milion de like-uri pe Facebook. Conform Fanpagelist, el se numara in top 15 politicieni ca numar de like-uri si in top 3 daca excludem pe cei americani. El a depasit pe Angela Merkel (~900.000 de like-uri), Nicolas Sarkozy (putin sub 1 milion), Francois Hollande (~520.000 de like-uri), David Cameron sau Tony Blair.

La inceputul campaniei, Klaus Iohannis avea cateva zeci de mii de like-uri. La putin timp dupa victoria politicianului, pagina lui Iohannis avea 871.000 de like-uri, la 24 de ore distanta numara 994.00 si, la scurt timp, a depasit pragul de 1 milion. Victor Ponta a fost lasat in spate, cu mai putin de 800.000 de like-uri.

Facebook a avut o contributie esentiala in succesul lui Iohannis - citeste cum si de ce, in analiza wall-street.ro "Cum a pierdut Victor Ponta batalia online".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri