FBI a subliniat ca a inceput investigatiile in cazul unor email-uri trimise unor angajati ai Sony Pictures Entertainment, companie care a fost lovita saptamana trecuta de multiple atacuri informatice care au raspandit pe Internet date confidentiale si au pus in pericol siguranta serverelor companiei.

FBI incearca sa identifice si sa localizeze grupul responsabil. Presa internationala subliniaza ca email-urile erau scrise in engleza si ca ar proveni de la GOP – Guardians of Peace -, un grup de infractori cibernetici.

“A eradica Sony Pictures de pe pamant este o treaba foarte usoara pentru un grup raspandit pe mapamond. Si ceea ce am realizat pana acum este doar o mica parte din planul nostru”, a scris grupul in mailuri. Mai departe, ei ameninta angajati ai companiei – “Te rog obiecteaza impotriva companiei daca nu vrei sa suferi. Daca nu, tu si familia ta veti fi in pericol. Obliga-ti compania sa se comporte inteligent”, ameninta ei. Angajatilor li s-a spus sa isi inchida terminalele mobile dupa primirea acestor mesaje, pentru a limita posibilitatile de a fi localizati.

Exista speculatii conform carora Coreea de Nord ar fi in spatele atacurilor, ca raspuns al unui film produs de Sony Pictures in care este pusa in scena o incercare de a-l asasina pe liderul comunist Kim Jong Un.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri