Gigantul american Google a anuntat vineri ca-si va transfera toti inginerii din Rusia, refuzand sa ofere vreo explicatie cu privire la aceasta decizie, adoptata intr-un context de "consolidare a controlului asupra Internetului" de catre autoritatile de la Moscova, relateaza AFP

Grupul californian a confirmat intr-un comunicat transmis AFP acest transfer - dezvaluit de catre site-ul de specialitate The Information -, dand asigurari ca va pastra "o echipa in Rusia pentru asistarea" utilizatorilor si clientilor locali. Compania a refuzat sa faca vreun comentariu despre motivul plecarii. Presa rusa scrie ca aceasta are loc dupa modificarea legislatiei cu privire la controlul asupra Internetului. In iulie, Vladimir Putin a promulgat o lege care obliga firmele de web - atat rusesti, cat si straine - sa stocheze datele utilizatorilor lor din Rusia in termen de doi ani.

O sursa apropiata dosarului a subliniat insa, pentru AFP, ca aceasta decizie nu este legata in mod specific de Rusia, echipe de ingineri fiind transferate in ultimii ani in afara Suediei, Finlandei si Norvegiei, si ca Google preconizeaza sa-si creasca investitiile in Rusia in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri