Autoritatile italiene din domeniul concurentei au anuntat, luni, ca au amendat cu 500.000 de euro TripAdvisor, pentru ca pe site-ul de calatorii au fost publicate comentarii care nu erau scrise de turisti, ci de profesionisti, fara ca utilizatorii sa fie informati cu privire la acest lucru.

Potrivit AFP, sesizata de mai multe asociatii ale consumatorilor, Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), autoritatea care asigura respectarea concurentei in Italia, a decis ca site-ul de calatorii american TripAdvisor si filiala sa italiana nu au fost suficient de oneste cu internautii, potrivit Mediafax.

AGCM spune ca TripAdvisor i-a facut pe utilizatorii sai sa creada ca toate comentariile publicate pe acest site au fost scrise de turisti, insa unele dintre mesaje erau postate de profesionisti. AGCM interzice "difuzarea de informatii inselatoare cu privire la persoanele care au scris comentariile".

TripAdvisor insista asupra "caracterului autentic si sincer al comentariilor", facandu-i astfel pe consumatori sa creada ca informatiile publicate pe acest site de calatorii sunt sigure, mai spune AGCM.

TripAdvisor are la dispozitie 30 de zile pentru a plati amenda si 90 de zile pentru a explica AGCM cum va evita pe viitor astfel de situatii, respectiv ca utilizatorii sa stie cand sunt publicate "informatii publicitare care nu corespund realitatii".

Sursa foto: Captura tripadvisor.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri