Cota de piata a gigantului Google pe segmentul motoarelor de cautare in SUA a inregistrat luna trecuta cea mai mare scadere din 2009, in timp ce Yahoo! a raportat cea mai mare crestere, pe masura ce compania profita de un deal recent incheiat cu Firefox.

Cota Google in SUA a scazut la 75,2% in decembrie, de la 79,3% cu un an in urma, in timp ce Yahoo! a inregistrat in aceeasi luna o cota de 10,4%, de la 7,4% in aceeasi luna a anului precedent, conform companiei de analiza StatCounter

citata de presa internationala

. Aceasta scadere a coborat Google la cea mai mica cota de piata din 2008, cand StatCounter a inceput sa monitorizeze performantele companiei. De cealalta parte, Yahoo are cea mai mare cota de piata din 2009.

Schimbarile se datoresc unui deal semnat in noiembrie prin care Yahoo! a inlocuit Google ca principalul motor de cautare in browserele Firefox din SUA. Firefox este utilizat de circa 12% din internautii din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri